2010. március 13., szombat

Lobélia

Elsőként egyhónappal ezelőtt a Lobélia magokat vetettem szaporítóládába, mind kikelt, idén elősször. A Lobélia (Lobelia erinus) gyönyörű kék, fehér és ciklámen színben pompázik. A napfényt és a jó kerti talajt szereti. Rendszeres öntözést igényel, hamar kiszárad és akkor menthetetlen, de ha gondozod, tavasztól őszig mosolyog rád. Az egyik legelbűvölőbb kerti, ill. balkonvirág.
Vetése:
Február-márciusban fűtött (18-20°C) helyiségben szaporítóládába vetjük. A magok fényre csiráznak, ez azt jelenti, hogy a magokat nem kell földdel betakarni! Én ezt tavaly tudtam meg, eddig mindig 20-30 palántát vettem, idén egy palánta árából 1 csomag magot, kb: 100 palántám biztosan lesz!!! A palántákat csoportosan ültessük 15x15-cm-es térállásba.
Helye:
Már csak az "Ő" kedvéért is érdemes sziklakertet csinálni, meseszép a fehér kövek között. Az első nagy virágzási hullám után vágjuk vissza a virág csúcsát, így újra virágzásra serkentjük. Nagyon hálás balkon virágnak is. Önállóan is mutatós, de fehér futómuskátlival, kész kompozíciót alkot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails